måndag 13 oktober 2014

Stranden där fladdermössen dör

Nu så här i höstmörkret kan det vara läge att transportera sig tillbaka till sommaren med hjälp av en bok, eller hur? Stranden där fladdermössen dör av Jesper Tillberg funkar riktigt bra där tycker jag :-)

Robin, 13 år, bor ensam med sin pappa i Uppsala. Mamma dog för några år sedan. Hennes pappa håller på med forskning av lite ovanligare slag: han är expert på fladdermöss. Nu börjar det komma in rapporter om mystisk fladdermusdöd från Fårö. Pappa får i uppdrag att resa dit och sätta upp en forskningsstation för att försöka ta reda på vad det är som de dör av. Eftersom Robin är ledig från skolan och skulle jobba lite på hans labb passar det dessutom extra bra. De hyr fyrmästarens ödsliga stuga och börjar samla in döda djur för att undersöka.

Som tur är finns också ungdomar på ön. Ett gäng håller på med något som Robin tycker ser riktigt kul ut - de träffas nere vid stranden och surfar. Där finns även en charmig kille i hennes ålder som heter samma sak som hon. Så det kunde blivit kul. Ifall det inte varit för snygga Sandra, vill säga. Hon tycks tro att hon äger Robin-killen. Kanske hon gör det också?

Lite långsam start på sommaräventyret kanske men efter ett slag kommer man in i historien och trivs riktigt bra. Ett par hundra, hyfsat lättlästa sidor utan alltför tät textmassa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar