lördag 20 december 2014

Dash & Lily's Book of Dares


Snöflingor faller ner över New York och julstressen lägger sig över staden. Lily förbereder sig på den värsta julen - föräldrarna firar bröllopsdag men utan barnen på soliga Bali! Hon som älskar allt som hör julen till; sångerna, bakverken, traditionerna... Nu ska hon fira själv med brorsan Langston. Tyvärr har Langston nyligen skaffat pojkvän och har ingen tid över till Lily. Nej, hon ser inte fram emot julhelgen. Eftersom Langston inte vill hänga med Lily har han tänkt ut en sysselsättning åt henne. Han ger henne en röd anteckningsbok, säger till henne att skriva ett anonymt uppdrag i den och placera ut i favoritbokhandeln vid hyllan för sin älsklingsförfattare. Eftersom hon inte har något annat för sig så...

Dash & Lilys utmaningsbokDash hatar julen. Stressen, jakten på julklappar, trängseln... Han har sagt till sina frånskilda föräldrar att han ska fira med den andra men tänker stanna hemma i bortresta mammas lägenhet. Han njuter av tanken på att få vara ifred och bestämma allt själv. En dag i december bestämmer sig Dash för att gå till sin favoritbokhandel och bara hänga lite. Han går till hyllan för sin älsklingsförfattare. Där står en röd bokrygg som han inte sett förut?

Mycket jul- och vinterkänsla, humor och charm har denna julhistoria på engelska! Vem som har skrivit? Skickliga paret David Levithan och Rachel Cohn. Boken finns också på svenska och då under titeln Dash & Lilys utmaningsbok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar