lördag 6 maj 2017

Tre saker jag inte vet om dig

En dag kommer Jessies pappa hem från något som han sa var en "konferens" med en ring på fingret. Han har gift sig! Jessie, 16 år, har aldrig ens träffat hans nya fru. Det visar sig att styvmamman är stenrik och bor i ett superflott hus i Los Angeles där hon har ett glassigt jobb inom filmindustrin. Paret möttes då båda var med i en stödgrupp för vuxna som mist sin partner genom dödsfall så båda bär på en sorg - liksom deras tonårsbarn. Jessie får nu alltså dessutom en styvbror på köpet. Theo är en välklädd, överlägsen och bortskämd kille som går i samma skola som Jessie är tvungen att börja på; Wood Valley High. Tro inte att det betyder att de ska ha sällskap till skolan. Nej, Jessie får ta sig dit i sin betydligt risigare bil bäst hon kan. Naturligtvis är hennes kläder hopplöst fel - vilket hon efter ett slag inser gäller hela hennes person. Fel. Alla andra ser ut som om de deltog i någon slags filminspelning. Hon blir antingen ignorerad eller får taskiga kommentarer så livet är inte på topp nu precis. Så plingar hennes mobil till. Hon har fått ett mail från "Somebody/Nobody". Denne person säger att han går på hennes skola och har noterat att hon behöver hjälp. Så hon får lite råd. Först struntar Jessie i de där meddelandena men sen tänker hon att hon egentligen inte har något att förlora. För kan det blir värre? Så när Somebody/Noboy föreslår att hon ska försöka bli vän med tjejen som sitter framför henne i en viss klass provar hon...

Jodå, visst visar det sig att de där tipsen från den främmande personen är bra. Dessutom blir det allt roligare att ha den där konversationen. Den är smart, humoristisk och lite spännande. Men det är klart att ju mer Jessie lämnar ut av sig själv desto mer undrar hon: vem är det hon skriver till?
Spänning, vänskap, romantik och underhållning men med en del allvarliga tankar bakom utlovas om du läser denna jättefina bok av Julie Buxbaum. På engelska heter den Tell Me Three Things.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar