onsdag 17 maj 2017

Den mörkaste delen av skogen

Djupt in i den mörkaste delen av den förtrollade skogen vid Fairfold finns en glaskista. Under det okrossbara glaset sover en vacker älvprins en till synes evig sömn. Gläntan är samlingsplats för ungdomarna i det lilla Fairfold - hit kommer de för att festa och umgås. De rödhåriga syskonen Ben och Hazel är två av dem. Hon är flirtig och glad, kysser gärna de flesta pojkar förutom Jack, broderns bästa vän, som är den får hennes hjärta att slå hårdast. Hazel bär på en hemlighet. Det finns en anledning till att hon är så intensiv hela tiden. När hon var liten tog hon kontakt med folket i skogen och gjorde något som hon alltid blivit varnad för. En dag ska hon få betala priset för det. Saken är bara att hon inte vet när. Ben är olycklig. Syskonens mamma tog emot en gåva till honom av en dam från älvfolket i utbyte mot en teckning när Ben bara var en baby. En gåva - eller en förbannelse?
Jodå, visst händer det som ingen trodde skulle ske men som vi som läser vet måste hända. Glaskistan krossas och prinsen är borta. Vem lyckades slå sönder den? Varför? och - undrar man mest av allt - var är prinsen?

Den mörkaste delen av skogen eller som den heter på engelska In the Darkest Part of the Forest av Holly Black är en annorlunda mix mellan fantasy och saga med en mörk twist.  Storyn växlar mellan "normal" high school miljö och dramatiska kraftmätningar med skogens invånare och innehåller allt från magiska svärd till hasselnötter med kryptiska meddelanden. Det är en härlig berättelse om äventyr, kärlek, spänning och magi som i alla fall höll mig trollbunden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar