tisdag 23 maj 2017

Krigarens svärd

Magnus är ingen vanlig amerikansk tonårig. När han var fjorton år blev hans mamma dödad av ett monster, och sedan dess har han levt som uteliggare i Boston. Han har inte ens vågat ge sig till känna ens för sin släkt. Men på sin sextonde födelsedag förändras allt. Staden Boston ligger vid foten av världsträdet Yggdrasil, där människornas, gudarnas och jättarnas världar möts. Där kan vad som heslt hända. Som att Magnus mamma fick barn med en nordisk gud. På den här dagen Magnus blir myndig i gudarnas ögon och det visar sig att han har rätt till sin pappas svärd som varit förlorat i tusen år. En jätte från Helheim vill åt svärdet, för det sägs att det kan befria Fenrisulven och skynda på inte bara jorden utan alla världars undergång. Och innan Magnus ens hunnit få tårta hamnar han i Valhall, med allas blickar på sig.

Jag förstå alla fans där ute som inte kan få nog av Percy Jackson-böckerna. För Rick Riordan skriver så snärtigt och spännande. Magnus hamnar liksom hela tiden i trubbel, och när man inte tror att det kan bli värre så blir det det. MYCKET värre. När första boken är slut känns det som att han är skyldig varenda livsfarlig gud eller halvjätte en stor fet tjänst.
Den är kanske lite väl lång, men författaren vill säkert presentera vilka gudar som finns och vem som kämpar mot vad för att lägga en grund för hela serien.

Gillar man att läsa om Magnus Chases Midgård, Asgård och alla de andra världarna som Odens enhärjare ska skydda vid Ragnarök så finns del två, Tors hammare att låna från och med 22 maj 2017.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar