måndag 29 maj 2017

Labyrintens hemlighet

Trettonåringarna Nikki och Oliver har inte mycket gemensamt förutom att de måste bo ihop nu när Nikkis mamma och Olivers pappa blivit ett par. Sommarlovet närmar sig och föräldrarna säger att de har en riktigt rolig nyhet: de har bestämt sig för att gifta sig! Bröllopsresan går till USA, de ska bila längs kusten och besöka Los Angeles, Hollywood, Beverly Hills och en massa andra spännande ställen. Varken Nikki eller Oliver blir särskilt glada över bröllopsplanerna och ännu mindre lyckliga blir de när de inser vad det betyder för deras egen del. De får nämligen inte följa med på resan. De ska istället få tillbringa flera veckor hos en gammal farbror till Nikkis mamma i en herrgård långt ute på landet!
Nikki har mer humör än Oliver och säger direkt vad hon tycker. Även om han inte heller ser fram emot att vara fast ute på landet med Nikki som enda sällskap så är hon så arg och trotsig att där liksom inte finns plats för honom att protestera. Därför säger Oliver inte så mycket.
Herrgården Branteholm visar sig ligga högt uppe på en klippa. Längst ute finns en igenvuxen labyrint med ett litet hus i mitten. På grund av det utsatta läget dras gärna åska och oväder till platsen så vädret kan skifta hastigt. Ändå kanske det inte blir så illa? Farbror Lorenz verkar först sur men tinar sen upp och visar dem runt bland gamla tavlor och saker. De får jättegod mat varje dag som lagas av Anna som sköter hushållet och bor i ett hus en bit bort. Ja, så börjar sommaren men så fortsätter den inte. För det är klart att det skulle vara kul att se vad det är för ett hus som döljer sig i labyrintens mitt. Fast varför blir farbror Lorenz så arg så fort de frågar det minsta om det? Och vad är det för ett ljus de ser om natten? Kan det verkligen komma från labyrinten?

Labyrintens hemlighet av Ritta Jacobsson är helt enkelt ett mysigt sommarmysterium som innehåller både bad, glass och en hel del märkliga, oförklarliga händelser som huvudpersonerna bara måste undersöka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar