torsdag 30 mars 2017

Miras Martin

Mira och Martin är kompisar i hemlighet. I skolan låtsas de inte om någonting - ingen hade kunnat gissa att de har så kul ihop på fritiden. De har världens bästa hemliga koja i en grop i skogen. Dit tar de med fika och hänger medan de berättar allt möjligt om allt möjligt för varandra, det är aldrig svårt att hitta saker att prata om. Det bästa är att de också kan vara tysta ihop utan att det blir det minsta konstigt. Ibland är de hemma hos varandra också. Mira är inte alls generad över att Martin får se hur fattigt hon och hennes mamma har det, deras kylskåp är alltid nästan tomt. Ingenting är konstigt med Martin. Miras skol-kompis däremot, Ina, kan knappt komma hem till Mira innan hon börjar undra, titta och fråga. Det är jättejobbigt. Dessutom är Ina sur av sig. Ibland blir det så att Mira och Ina hänger efter skolan även fast Mira inte har den minsta lust att göra det - hon klarar bara inte av hur sur Ina blir om hon inte vill eller kan träffas.

En sak som är ett litet problem i Miras liv är att alla tjejer är jättekära i Martin. Hon tänker att han kanske är så bra kompis med henne för att hon inte är det. Därför kan hon aldrig tala om för honom att han har fel. Hon är riktigt kär i honom, mer och mer inser hon det. Så vad ska hon göra? Ska hon verkligen aldrig kunna visa hur hon känner? Och hur ska hon göra med missnöjda Ina?

Miras Martin  av Anna Ehring är en charmig bok om vänskap, kärlek och relationer som alla som är eller har varit runt 9-11 år nog känner igen sig mycket i! Den handlar lite om det som jag beskrev men också om mycket annat som krånglar till livet för barn och vuxna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar