torsdag 17 september 2015

En sång till Ella

Det finns saker som är svåra att klä i ord för orden gör dem inte rättvisa. Jag tänker till exempel på musik och kärlek. Men vi människor försöker för vi kan inte låta bli, upplevelserna är ju så starka och därför behöver vi berätta om dem.
Claire är 16 år, hon älskar att njuta av livet med sina vänner. De dansar och spelar på stranden, fångar stunden och hänförelsen varje kväll tillsammans vid ån. Det spelar ingen roll att det är vårvinter och kallt. Under stjärnorna håller deras vänskap och ungdom och liv dem varma tillsammans. För Claire betyder Ella mest i hela världen. Men Ella har alltid sin egen drömvärld att gå in i. När den mystiske Orfeus dyker upp med sina förtrollande musik och tidlösa skönhet blir Claire rädd för att hon ska förlora Ella för alltid.

En sång till Ella är en poetisk bok som får mig att fundera på vad det är att vara ung och hur det känns att älska. Både när kärleken är besvarad och när den är olycklig.
Det är svårt att beskriva den exakt, men det är som att läsaren får vara med om Ellas och Claires drömmar. Den mystiske Orfeus påverkar både Claire och Ella så starkt att deras liv blir mer drömskt och så även bokens språk. Men den är ändå spännande. Kommer Claire att få behålla sin älskade Ella, eller var det ödet beseglat redan innan de ens lärde känna varandra som barn?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar