torsdag 17 september 2015

Inmurade

 
Det är september och Leo har flyttat till Firnby, ett litet samhälle på landet. På den gamla skolan där han börjar upptäckte byggnadsarbetare ett märkligt litet rum i källaren när de renoverade under sommaren. När skolan öppnar för hösten och barnen börjar använda den nya slöjdsalen i källaren börjar märkliga saker hända. Leo ser tillsammans med Natta och Teddy, hans klasskompisar, skepnaden av ett barn där nere. Hon skrattar, hon vill dem något. Men vad? Några dagar senare sätter en slöjdmaskin igång, helt av sig själv och skadar en liten flicka svårt. Leo och Natta kan inte låta bli att blanda sig i. Och även om Teo mest vill spela dator för sig själv, vill livet något annat. Vem använde det där källarrummet för hundra år sedan? Natta får tag i en dagbok, som en av Firnbyskolans elever skrivit, och en fruktansvärd historia vecklar ut sig. Kan de bekämpa mörkret som vaknat till liv i byn?

Jag njöt så av att läsa den här boken. Inmurade är otroligt spännande och den läskiga stämningen kröp verkligen in under skinnet på mig när jag läste.  Inmurade är en spökhistoria, men Lena Ollmark skriver också väldigt bra om det vanliga livet. Om hur det är att komma till en ny klass, att förändras i relationen med sina äldsta vänner och hur det är att känna sig helt annorlunda en alla andra i sin klass.

Om du gillar spännande och läskiga berättelser lär du inte bli besviken av Inmurade. Uppföljaren Brännmärkta finns också redan att låna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar