torsdag 10 september 2015

Svart sommar

Mamma har ärvt ett torp och nu har hon bestämt att de ska vara där HELA sommaren och inte alls åka till morfar i Spanien som de brukar. Det är en riktigt dålig svensk sommar dessutom - det bara regnar! Torpet ligger långt inne i skogen, långt ifrån närmsta by. Där finns i alla fall en camping i närheten vid en sjö och där hänger storasyster Wilma. Men vad ska 11-åriga Annie bli av? Mamma renoverar och städar allt vad hon orkar medan hennes sambo Hakim vantrivs.

Dessutom är det faktiskt något som känns lite otäckt. Labradoren Sessan vill inte vara i huset själv, hon verkar vara nervös för något. En konstig, äcklig lukt känns i pigkammaren där flickorna ska sova. I köket finns en lucka i golvet till en jordkällare som är låst. Nej, den här sommaren är inget vidare. Men så börjar Annie skriva i den anteckningsbok hon fick på skolavslutningen. Hon tänker ta reda på lite om torpets historia och de som bodde där. När mardrömmarna börjar bli allt mer verkliga och allt läskigare så skriver hon ned de med...

Författaren heter Åsa Anderberg Strollo och rysaren Svart sommar. Boken är smygande otäck, dyster men ändå småmysig. Läs om du vågar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar