tisdag 29 maj 2018

Nina och snöleoparden och Nina börjar skolan

Nina och snöleoparden och Nina börjar skolan är skrivna av Emi Gunér och illustrerade av Loka Kanarp. Nina och snöleoparden är den första boken och här är Nina fyra år och går i förskolan. Vi får följa henne under ett års tid och veta hur det är att sova över hos en kompis för första gången ensam och fundera över varför man inte kan fylla år när man vill. Och ibland blir det riktigt jobbigt som när Nina tappar bort sitt älskade snöleopardgosedjur eller när hon skadar foten på cykeln.

I Nina börjar skolan följer vi Nina under hennes termin i förskoleklass och att börja skolan är väldigt spännande men också läskigt. Man får nya kompisar, fast ibland är de också dumma. Nina tycker skolans toaletter är äckliga och så har hon ibland svårt att koncentrera sig när läraren ska prata. Fast ofta är det roligt med alla kompisar och allt spännande man får lära sig tycker Nina.

Böckerna om Nina passar perfekt för högläsning från cirka 4 år eller för att läsa själv för lite äldre barn. Det finns även två delar till om Nina, Nina och Jim - hemlisar och kompisar och Ninas sommarlov.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar