onsdag 16 maj 2018

Nevermoor - Morrigan Crows magiska förbannelse

Morrigan Crow lever ett bedrövligt liv. Inte nog med att en förbannelse förutsäger att hon ska dö på sin elfte födelsedag. Hon beskylls dessutom för allt dåligt som händer.
-kökskatten dör - alla tror att det är Morrigans fel
-en vaniljsås blir misslyckad - skyll på Morrigan
-en farlig brand utbryter - gissa vem som får skulden!

Det är som att Morrigan väntar på att livet ska börja, (eller ja, sluta). Hon har inga vänner och går inte i skolan. Inte heller hennes familj verkar bry sig om henne. Morrigans pappa är en framstående man i hemstaden Jackalfax och tänker bara på sitt anseende. För att det ska se bra ut i medierna får Morrigan följa med till en ceremoni. Där får elever som är extra intelligenta eller skickliga på något chansen att börja på fina och speciella skolor.

Det känns som salt i såren att få se andra barn glädjas över sin spännande framtid. Men hela Morrigans liv förändras när hon får ett erbjudande att börja på Wundersamfundet i Nevermoor. Det är en skola som hon aldrig hört om i en stad som inte finns? Sponsorn hjälper med buller och bång henne till det magiska hotellet han äger och det blir hennes hem. Ändå tills det visar sig att för att få utbilda sig i Wundersamfundet måste man klara fyra prov. Med livet i behåll...

Jag kan varmt rekommendera den här boken! Det är sprudlande fantasy, en färgglad värld, roliga karaktärer och Morrigan ställs inför spännande utmaningar. Om du gillar Harry Potter så är Morrigan Crow sin alldeles egna värld, men lika härlig att uppslukas av.

Hösten 2018 kommer andra Nevermoor-delen Wundersmith på engelska och jag tänker verkligen fortsätta läsa. Hoppas att Jennifer Townsend gör en trilogi, eller varför inte fler?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar