onsdag 23 maj 2018

Lägret

Hannah är en vanlig högstadietjej. Inte superpopulär och inte utanför. Någonstans mittemellan i hierarkin gör hon det hon kan för att inte verka töntig, eller för intresserad av vad lärare säger. Det kan vara socialt stressande ibland. Men hon tycker att hon gör jobbet ganska bra. Den senaste tiden har hon velat lära sig spela gitarr. Men det har än så länge mest varit prat. Men något av det viktigaste i Hannahs liv är hennes kompis Emil. De brukar göra allt tillsammans. Men den här våren på högstadiet har han blivit mer tystlåten och typ arg. När han berättar att han ska åka på ett konfirmationsläger med musiktema under sommaren vill Hannah följa med. Hon vill lära sig spela gitarr, och det här är ju en jättebra chans. Och så kanske hon kan lappa ihop relationen med Emil.
Men lägret blir inte alls som hon tänkt sig. Hannah brukar ju vara cool och blasé. Men alla är så entusiastiska och verkar skapa en gemenskap direkt. Hannah blir helt osäker på hur hon ska bete sig. Och så tror hon ju inte på Gud. Hon åkte ju mest för musiken. En kväll berättar en ungdomsledare att lägergården länge har varit ett ställe dit kristna ungdomar åkt. Dit skickades de som hade svårt att tro. Men det bodde en ondska i skogen, som vill åt de som är svaga i tron. Hannah kan uppskatta en god spökhistoria men hon blir mer och mer uppskrämd när det visar sig att hon går i sömnen, rakt in i skogen natt efter natt. Och skogens blodiga historia blir skrämmande verklig en natt...

Jag är ett stort Lena Ollmark-fan! Hennes serie om Firnbarnen (Inmurade, Brännmärkta och Frostbitna) är helt sjuk. På ett bra sätt. Inmurade är den bästa skräckberättelse jag läst. Lägret innehåller en riktigt bra spökhistoria, men den är nog snarare än thriller. Den handlar om hur Hannah blir mer och mer säker på att hon inte är den hon trodde sig vara, att det kanske är hon som bär på ondskan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar