onsdag 22 februari 2017

Bara tre ord

"Jag är gay",
det skulle Simon kunna säga till sin familj och sina vänner. Att komma ut inför hela världen.

Men han har inte lust att behöva komma ut. Simon vill inte att det ska bli en stor grej. Han har en trevlig familj och fina vänner men varför förväntar sig världen att man ska vara hetero?
Den enda som vet om Simons hemlighet är Blue, hans mejlkompis som han skriver till flera gånger om dagen. En dag glömmer han att logga ut från skolans datorn. Martin i hans teatergrupp, som är kär i Simons kompis Abby ser mejlen med hemligheten. Så börjar han hota att avslöja att Siomn är gay om han inte ser till att fixa ihop Martin och Abby.
Ju längre tiden går, desto mer säker blir Simon på att han vill känna Blue IRL. Men vågar Blue berätta vem han är på riktigt och vad skulle han säga om han fick reda på att mejlen inte är en hemlighet längre. När som helst kan Martin avslöja det mest intima Simon har.


Jag tyckte att Bara tre ord är en väldigt fin bok! Mejlkonversationerna är ju viktiga för boken och de är väldigt bra gjorda. De är flörtiga och spännande och för historien framåt. Det är bra med en bok om att komma ut som gay som handlar om HBTQ-ungdomar som gillar sig själv och har kärleksfulla familjer. På ett djupare plan handlar den här boken också om känslan att vara tonåring. Alla har ju sina hemligheter och känner sig annorlunda. Och det får Albertalli till på ett väldigt bra vis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar