onsdag 28 november 2018

Kärleksdrycken

Poppy är en ganska så killtokig tjej i mellanstadiet. Från första sekunden hon ser klassens nya kille Luke, blir hon dödligt förälskad. Men tyvärr verkar hennes bästa kompis Joy också verkligen gilla Luke.
Och såklart faller han för bästisen, med hennes perfekta blanksvarta hår och ödmjuka sätt. Det känns som att Poppy inte ens har någon chans med sin bullrighet och trasselhår.
Joy och Luke blir ihop på direkten och Poppy är så upprörd att hon smiter mitt i en lektion och går och surar på en kyrkogård.
Där möter hon den skrynkligaste gamla tant hon någonsin sett. Den underliga tanten har precis kokat ihop en kärleksdryck. Följer man reglerna så kommer den som får en dos av drycken varje dag bli upp över öronen förälskad i en. När gumman glömmer kärleksdrycken snappar Poppy åt sig den, utan att riktigt veta vad hon pysslar med.

Avundsjukan och förälskelsen kokar i henne och redan nästa dag har hon bjudit Luke på den magiska drycken. Och det funkar bra, alldeles för bra! Inget blir sig likt för Poppy och hon inser att någon faktiskt kan vara för kär.

Kärleksdrycken är en riktigt rolig och spännande snabbläst bok. Den är full av Jonna Björnstjernas roliga illustrationer. Läs och skratta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar