torsdag 4 oktober 2018

Silverskugga - del 1 av Tillys hästliv

Gillar du böcker om mysterier och djur, gärna hästar? Är du sådär mellan 8-11 år? Då tycker jag absolut att du ska testa den nya serien böcker om Tilly. Del ett heter "Silverskugga", och böckerna är skrivna av Pippa Funnell.

Tilly är adopterad och vet inte vilka hennes "riktiga" föräldrar var. Det enda hon har kvar från dem är ett armband som hon haft sedan hon var riktigt liten. Det består av flätade svarta hästhår och ett litet silverspänne. Armbandet har Tilly alltid på sig.

Tilly trivs jättebra i sin familj men hon ser rätt annorlunda ut jämfört med de andra. De är ljushåriga och ganska storvuxna, hon är liten och smal och har vackert långt, mörkt hår ända ned till midjan. I hela sitt liv har Tilly varit helt tokig i hästar. Hon har favoritsidor på nätet som hon ofta kollar på, älskar böcker och filmer om hästar och köper hästtidningar så ofta hon kan. Problemet är bara att det är så dyrt att rida. Hon kan jättemycket om hästar, men hon har aldrig suttit på någon.

Så en dag när Tilly och mamma ska handla är det uppståndelse på torget. En vanskött, tovig häst springer runt och verkar helt galen. Öronen är bakåtstrukna och den ser arg och farlig ut. Tilly ser direkt att den inte är arg - den är fruktansvärt rädd. Försiktigt närmar hon den och talar lugnt. Den börjar snart lyssna och verkar lite mindre skygg. Plötsligt vet Tilly vad hästen heter, namnet bara kommer för henne. Hästen heter Silverskugga...

Hur kan hon veta det? Varför är hon inte rädd för en häst som beter sig så vilt? Kommer hon någonsin att få prova att rida eller sköta om hästar? Läs den spännande boken om Tilly så får du veta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar