onsdag 10 juni 2015

Fågelöns hemlighet

Vad härligt det är att läsa en bok som verkligen fångar känslan av sommar! Syrendoft, bad, båtliv, saft och bullar...Fågelöns hemlighet av Christina Wahldén innehåller mycket av detta men även spännande mysterier och skärgårdsliv.

Boken handlar om Malva som bor på en ö som heter Storskär men går i skolan på Skolholmen. När berättelsen börjar har sommarlovet precis startat och Malva cyklar ner till hamnen. Livet på ön är väldigt stillsamt större delen av året men på sommaren kommer alla badgäster. Just den här dagen ska grannarnas barnbarn komma. Han heter Neo och är lika gammal som Malva men de har inte träffats på länge så det är lite läskigt. Grannen Evert föreslår att Malva ska hänga med för att möta Neo vid båten. Det gör hon gärna! Så blir det fika i bersån för alla och solen lyser precis som den ska. Plötsligt hörs ett högt ljud. Det är en helikopter! Den går ner för landning mitt i trädgården till det superflotta, nybyggda grannhuset på Malvas andra sida. Två vuxna och en flicka stiger ur - Selma.

Malva, Selma och Leo har många roliga saker för sig denna sommar. De campar och berättar spökhistorier och så seglar de i Malvas lilla båt. En dag ger de sig ut ganska långt då ett oväder blåser in. De söker skydd på en holme och lyckas även ta sig in i en liten stuga. Utanför hörs plötsligt röster av ett par män. Nu snubblar barnen över något de inte borde se... Äventyret tar fart!
Rekommenderas för läsning på stranden, i skuggan under ett träd eller varför inte i en koja :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar