fredag 5 juni 2015

Den ökända historien om Frankie Landau-Banks

Känner du för att läsa en riktigt smart internatskole-roman i sommar i stil med John Green så tycker jag att du ska leta upp the Disreputable History of Frankie Landau-Banks av E. Lockhart. På svenska har den fått titeln Den ökända historien om Frankie Landau-Banks.

Frances Rose Landau-Banks (Frankie) ska börja sitta andra år av fyra på college-förberedande elitskolan Alabaster Preparatory Academy. Hennes föräldrar är skilda och när de träffas händer det ofta att pappan börjar romantisera om sin tid på Alabaster, gärna kryddat med en massa insides-skämt om de befinner sig i sällskap med någon av hans gamla skolkamrater. Frankie tycker att det där är töntigt och bryr sig sällan om att lyssna.

Under sommaren har Frankie genomgått en fullkomlig transformation. Hon har växt i sina kantiga ansiktsdrag, blivit längre och utvecklats. Frankie har helt enkelt blivit väldigt snygg! så snygg att skolans hetaste senior Matthew Livingston lägger märke till henne och frågar om hon är ny på skolan. De börjar gå ut och Frankies status uppgraderas väldigt positivt i princip över en natt. Hon är superkär och överlycklig men något skaver. Varför sticker Matthew iväg så fort kompisarna kallar? Vad är det för makt de har över honom? Gradvis förstår hon att Matthew ingår i någon form av hemligt sällskap. Samma sällskap som hennes far måste ha varit med i under sin tid på Alabaster. Frankie bestämmer sig för att ta reda på mer...kanske mer än hon borde veta?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar