måndag 1 juli 2013

Blunda och hoppa

Sarah Dessen har gjort det igen... Alltså skrivit den där sköna, somriga, amerikanska berättelsen om en ganska förvirrad tjej som upplever en del trassel och motgångar på vägen innan hon inser vad hon verkligen vill och behöver.
Remy är rätt bitchig, det säger hennes vänner rått och skrattar åt hennes ständiga, kyligt välplanerade korta kärlekshistorier. Hon ser ut en kille som passar in i hennes önskemål, raggar upp honom, har total koll på förhållandets olika stadier och hur hon ska göra slut med honom. Hon tror helt enkelt inte på "evig" kärlek, Remy tror på att man ska hålla huvudet kallt och inte bli för engagerad. Så ramlar Dexter in i hennes liv. Han spelar i ett band (musiker är INTE med på listan över hur Remys killar ska vara), är spontan, rar och mycket slarvig. Även lite klumpig, faktiskt. Ändå blir de ett par. Ett slag i alla fall. Men hur ska hon kunna förbereda honom på att deras tid ihop inte kan räcka längre än till max någon vecka innan hon ska sticka till college? Men det är nog inte bara Dexter som har obehagliga sanningar att ta ställning till...

Det här är härlig sommarläsning och en bok att sjunka in i. Som vanligt beskriver Dessen karaktärer och miljö så att man känner att man är där. Remy är en ovanlig huvudperson. Hon är modig, självständigt och smart men samtidigt taskig, beräknande och därmed inte alltid så trevlig - ändå gillar man (jag) henne verkligen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar