tisdag 8 januari 2019

Hjärtlös av Marissa Meyer

Är den rolig? Japp. Spännande? Jojomen. Annorlunda? Definitivt! Kunde det ha hänt på riktigt? Nejnejnejnej Vill du läsa mer av den här författaren? Det kan du ge dig på!

Ok, jag ska säga det. Boken heter Hjärtlös på svenska, Heartless ifall man föredrar att läsa på engelska - bägge delar finns att låna på våra bibliotek. Det är författaren Marissa Meyer som än en gång kommit på en riktigt fantasifull berättelse. Huvudperson är...ja, du kan ALDRIG gissa... den elaka drottningen i "Alice i Underlandet" - fast innan Alice tid så att säga. Hon heter Catherine, är kompis med Cheshirekatten (du vet, den som försvinner fast lämnar ett leende) och fullkomligt älskar att baka. Faktum är att alla härliga godsaker som hon skapar i köket beskrivs så levande att man blir hungrig!

Här finns ett hov, här finns en lite halvkorkad men snäll kung, här finns en smart, snygg, mystisk joker och naturligtvis kommer de att spela krocket med flamingos. Mer säger jag inte. Jo, kanske en sak: detta är ett romantiskt äventyr med dramatik och humor, och jag kan lova att du inte har en aning om hur det kommer att sluta! Läs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar