tisdag 16 september 2014

Solhjärtats hemlighet

Solhjärtats hemlighet är en lite kortare, spännande fantasy-berättelse av författaren Pär Sahlin. En karta finns i början av boken så att vi som läser kan se var alla befinner sig efter att huvudpersonen, 12-årige Kim, hamnat i landet Elorien.

I början av boken är Kim bara en vanlig kille på semester med sin pappa i staden Pisa, Italien. Mamma dog för sex år sedan så att familjen består bara av de två. Efter att ha blivit osams med pappa på en restaurang ger sig Kim iväg. Någon ropar hans namn - det visar sig vara en flicka i hans egen ålder som heter Nela. Hon har ett foto på Kim och säger att hon har letat efter honom! Just när hon håller på att förklara varför dyker tre män i svarta dräkter med renrakade huvuden upp och börjar jaga barnen. Nela drar med sig Kim till ett ställe han varken har hört talas om eller varit i förut - ändå verkar folk där ha väntat på honom...
Spänningen håller hela vägen i den här välskrivna berättelsen. Det enda som gärna hade sett annorlunda ut är att texten är lite för tät och aningen för liten. Fast så fort man kommer in i berättelsen så glömmer man det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar