måndag 14 april 2014

Törnrosens nyckel

Åh, en sådan magi! Ett sådant äventyr!

Ett märkligt paket lämnas på trappan till Lins hus, paketet är märkt med ordet Törnros. Paketet måste vara till henne! Inuti finner hon två nycklar, nycklar som leder henne ner i källaren, genom väggen och in i en annan värld. Världen hon trillar ut i är en värld i evig vinter, befolkad av djur som under sina liv varit älskade av varsitt barn. Lin har hamnat i vintervärlden av en anledning, djuren behöver hennes hjälp och enda sättet för henne att ta sig tillbaka till sin egen värld är genom att hjälpa dem.

Lin måste finna den försvunne Vinterprinsen före midnatt, det är den enda möjligheten för att rädda landet Sylver. Vid sin sida har Lin sin saknade och högt älskade sork Rufus. Rufus som hon begravde bakom rosenbusken och som hon sedan aldrig trodde att hon skulle få se igen! Men att finna prinsen är lättare sagt än gjort, inte alla vill att prinsen ska komma till rätta.

Ett alldeles skimrande, magiskt sagoäventyr! Så spännande att en som läsare blir alldeles andfådd.

Bokens författare är norska Tone Almhjell, och detta är hennes första bok, men jag tror nog att vi kommer att få läsa mer av henne framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar