tisdag 8 januari 2013

Rubinröd - Tidlös kärlek

Tidsresor är ju alltid kul! Rubinröd av Kerstin Gier är första delen i serien "Gideon och Gwendolyn". Gwendolyn, 16 år, går i en privatskola i London. Det gör även hennes kusin Charlotte som är i samma ålder. Familjerna bor i ett gammalt, stort hus hos den stränga mormodern lady Arista. Där bor även gammel-faster Maddy som ibland ser syner. Gwendolyn själv har också en speciell egenskap: hon ser spöken. Eftersom ingen annan gör det, och hon dessutom kan prata med dem vilket kan verka lite skumt, så håller hon mestadels tyst om den förmågan.

Charlotte anses vara den i sin generation som bär på familjens tidsrese-gen. Förutom vanlig skola tar hon därför lektioner i språk, fäktning och annat som kan vara bra om man ska färdas till andra tider. Det här är förberedelser, hon har inte gjort sin första resa än, men den borde ske när som helst. En dag händer det något mycket, mycket märkligt. Gwendolyn är på väg ut när hon känner en plötslig yrsel. När det går över och hon ska fortsätta längs gatan ser inget ut som vanligt... HUR kan det komma sig att hon bytt tid - det är ju Charlotte som bär genen, eller?

Det här är boken för dig ifall du gillar vackra kläder, London, äventyr med ondskefulla fiender, mysterier och gärna lite romantik. När Gwendolyn invigs i hemligheten med tidsresor visar det sig att ännu en person finns från en annan släkt som har förmågan: ursnygge Gideon. Fast först verkar han vara kär i Charlotte... Förutom allt detta är boken faktiskt rolig! Ser fram emot fortsättningen som kommer i vår och heter Safirblå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar