onsdag 17 januari 2018

En av oss ljuger

Känner du för att läsa en riktigt spännande bok utan övernaturligheter men med en hel del hemligheter så ska du ta och kolla in "En av oss ljuger" av Karen McManus. Man kan väl kalla det för någonslags blandning mellan mysterium/thriller/drama/deckare kanske.

Så här börjar det: fem ungdomar på Bayswater Highschool har kallats till kvarsittning. Bronwyn är annars den perfekta eleven, Addy medlem i skolans populära gäng, Cooper är skolans "golden boy" - supersnygg baseballspelare, Simon är ökänd för sin app där han skriver illvilligt skvaller om alla, medan Jake är killen som inte bryr sig och som ryktet säger dealar droger. En av dem, Simon, är död innan timmen är över. Men det är ingen olycka. Vem gjorde det? Hur? Varför? Polisens utredning startar och de är alla misstänkta.
Vi ser händelserna växelvis ur de olika huvudpersonernas synvinkel vilket ökar spänningen. Gradvis förstår man att de alla hade något att dölja som gjorde att de var rädda för Simon. Något som de förmodligen hade gemensamt med de flesta av skolans elever, eller?

Det här är en bok som fångade mitt intresse hela vägen. Ta den och försök låta bli att sträckläsa ifall du kan! Boken finns också på engelska på biblioteken: "One of Us Is Lying".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar