torsdag 27 augusti 2015

Teslas vind

Nick, pappa och lillebror Danny flyttar från Florida till Colorado efter att mamma omkommit i en brand. De ska börja ett nytt liv i huset som de ärvt efter en gammal faster. Det är ett märkligt hus, särskilt vinden. Den är fullsmockad med gamla oanvändbara prylar: brödrost, batteri, leksaker, mikrovågsugn osv. Eftersom Nick bestämmer sig för att använda den stora vinden med kupol i taket till sitt eget sovrum så behöver de göra sig av med skräpet. Dessutom behöver de lite pengar... Alltså ordnar han en loppmarknad.

Då han har ställt fram allt utanför huset kommer ett spöregn. Allt verkar hopplöst och de rusar ut för att dra in bord och grejor i carporten. Där är lite mörkt så Nick tänder en lampa ur högen med gamla saker. I skenet av ljuset börjar folk flockas dit. Det blir rusning. Folk betalar hur mycket som helst för skräpet! Där kommer vissa tonåringar i Nicks ålder också, bland annat en snygg tjej som heter Caitlin och en rätt hopplös kille som heter Mitch. De köper varsin grej. I skolan stöter Nick på Mitch. Han säger att han måste visa honom någonting. Det handlar om den där gamla leksaken han köpte...Det visar sig att den inte är vad den ser ut som. Faktum är att det gäller varenda sak Nick har sålt. Han börjar förstå att den där vinden måste ha använts till något alldeles speciellt.
       
Medan Nick och Mitch inleder jakten för att leta upp alla saker han sålde märker de att de förmodligen inte är de enda som känner till hemligheten. Män i mystiska, glansiga kostymer börjar dyka upp. Visitkort som Nick slänger ligger plötsligt i hans ficka igen. Vad är det som pågår? Teslas vind av Neal Shusterman är kort sagt en spännande, fascinerande överraskande bladvändare som jag verkligen tycker att du ska läsa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar