torsdag 7 mars 2013

Tvillingarna Thornthwaites testamente

Dagen de fyllde 13 kommer tvillingarna Ovid och Lorelli Thornthwaite överens om att sluta försöka döda varandra...De är helt enkelt trötta på att hela tiden behöva vara på sin vakt. Varför de har hållit på sådär minns de faktiskt inte längre, de har bara alltid gjort det. Ingen har försökt hindra dem heller, föräldralösa som de är. Huset de bor i har 87 (!) rum och ligger ute på en stor lantegendom långt bort från närmsta by. De har varken datorer eller tv och de undervisas hemma av butlern Alfred. När någon av dem dör blir den andra arvtagare till hela den enorma förmögenheten. För att kunna lita på att den andra tvillingen verkligen slutar tänka ut mordplaner bestämmer de sig för att ändra på testamentet.
Familjens advokat Mr Farthing tillkallas. Han kommer inte ensam. Med sig har han den blonda, stiliga, 15-åriga Adam. Adam försöker genast bli vän med Lorelli. Tyvärr verkar det som om någon försöker mörda honom. Vem?

Boken är överraskande, oavbrutet spännande, rolig på ett hemskt sätt - och jag kan bara verkligen rekommendera att du läser den! Författaren Gareth P Jones har också skrivit Familjen Considines förbannelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar