tisdag 12 februari 2013

Beautiful creatures

Kami Garcias och Margaret Stohls bästsäljare Beautiful creatures finns nu i svensk översättning och redan imorgon har filmen, baserad på boken, biopremiär.

När Jackson high, Gatlins high school, får en ny elev, ruskas tillvaron om för den sömniga småstadens invånare i den amerikanska södern. Lena flyttar in hos sin gamle morbror Macon Ravenwood, en mytomspunnen man, som ingen någonsin sett lämna sitt hus, Ravenwood Manor. Lena klär sig annorlunda, hon ÄR annorlunda och hon blir genast ett enkelt offer för skolans populära hejaklacksklick. Men bokens jag, Ethan, känner från första början en stark dragning till skolans nya tjej. Han inser så småningom att Lena är den tjej som så ofta dykt upp i hans drömmar på senaste tiden, och liksom Ethan, kan inte heller Lena stå emot den närmast övernaturliga dragningskraften mellan dem.

Men Ethans och Lenas kärlek är på förhand dömd och saknar framtidsutsikter. När Lena fyller sexton kommer magin att ta över och förvandla henne till en antingen ljus eller mörk besvärjare. Redan nu har hennes krafter börjat vakna och Lena, som bara vill vara en vanlig sextonårig tjej, måste hela tiden att lägga band på sig själv och försöka kontrollera sina förmågor. Både Ethans och Lenas anhöriga sätter sig starkt emot ungdomarnas förhållande, men kärlekens krafter är starka och varken Ethan eller Lena vill eller kan vara utan den andre. Frågan är bara om kärlekens krafter är starkare än de magiska krafter som håller på att ta över Lena?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar