söndag 29 april 2018

Ordbrodösen

Du kanske inte visste det här, för det är en hemlighet. I en gammal svensk släkt kan kvinnorna styra en människas vilja med sina skrivna ord. Alba ska precis fylla arton och har hela livet förberetts för att motta kraften på sin födelsedag. Men något visar sig vara fel under ceremonin. Av någon anledning vaknar inte hennes kraft att brodera med ord. Albas släktingar skickar henne till Stockholm där hon får träffa medelålders Lo, hon som inte heller lyckades få en ordbrodös fantastiska förmågor. Men när Alba lämnar sin lilla släkt från den lilla bruksorten märker hon att de största och värsta hemligheterna väntar på henne.


Jag tycker att Ordbrodösen är riktigt spännande. Anna Arvidsson har kommit på en häftig idé och skapat en huvudperson som går igenom en omvandlande resa. Huvudpersonen Alba har trott att världen fungerar helt annorlunda. Hon löser gåtor med vänner och blir förälskad.  Ordbrodösen är underhållande och välskriven!

Det ända jag har att invända är att jag tror att Ordbrodösen inte når de unga som skulle tycka om den. Titeln är för krånglig och med rött bläck skulle omslaget kunna synas mer. Med sitt beigea omslag utstrålar den verkligen vuxenbok. Men den är i allra högsta grad för ungdomar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar