onsdag 6 september 2017

Bella Donna - häxkul för dig som är lite yngre

Bella Donna bor på ett barnhem tillsammans med sin vän Sam. De är båda lite annorlunda jämfört med de andra barnen och leker mest för sig själva. Alla andra anstränger sig jättemycket för att få bli adopterade av par som kommer dit men Sam och Bella Donna vill att deras "För-alltid-familjer" ska vara helt perfekta.

Sams stora intresse är djur, natur, insekter, maskar och sådant. Hans drömfamilj skulle inte bry sig om ifall han jämt var lerig om fötterna och letade paddor eller spindlar. Bella Donna har drömt om att bli en häxa så länge hon kan minnas. Det där har ställt till en hel del problem för henne. Hon har varit tvungen att lova Miss Harrigan som är föreståndare på barnhemmet att aldrig mer säga saker som att hon ska trolla fram vårtor på folks näsor osv. när hon inte tycker om dem.

En dag kommer kvinna som heter Lilith till barnhemmet. Bella Donna känner direkt att detta är hennes perfekta "För-alltid-familj"! Så minns hon hur arga folk har blivit på henne för hennes häxkonster ...Lilith ber Bella Donna att bo hos henne ett slag för att prova ifall de trivs tillsammans. Bella Donna lovar sig själv att hon ska vara en vanlig, snäll flicka. Inte tjata om svarta kläder, inte trolla, inte säga något om sin dröm...

Bella Donna av Ruth Symes är helt enkelt en söt och charmig liten bok om att våga vara den man är - jättemysig att läsa själv eller tillsammans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar