onsdag 4 maj 2016

Silvervinges hemlighet - höstlig minirysare

Katarina Genar har tidigare gjort sig känd som en skicklig författare av mysrysare i det kortare formatet genom böcker som Den magiska kappan, Röda spår med flera. Nu har hon kommit med en bok i samma stil om mysterier som är kopplade till ett gammalt slott. Boken heter Silvervinges hemlighet och handlar om Erik och hans kompis Alva.

Det är höstlov och Eriks mamma Camilla ska ut på ett uppdrag för tidningen som hon arbetar på. Hon ska göra ett reportage om ett gammalt stenslott. Greven som ägde det tidigare dog nyligen utan några släktingar och nu ska länsmuseet ta över. Barnen har inget speciellt för sig och när de får veta att det är ok att ta med Alvas hund Lufsen så bestämmer de sig för att hänga på. Hjalmar Lundblad från museet är på plats och visar slottet. Så kommer de till ett stängt rum och Lufsen blir som tokig! Han krafsar och skäller vilt. Lundblad blir stressad och Erik erbjuder sig att ta med hunden ut, kanske han behöver rastas. Ute i den förfallna slottsträdgården hör Erik en märklig melodi...

Sjunk ner i fåtöljen och se om du kan lista ut vilken hemlighet det är som döljer sig på det gamla slottet innan Erik och Alva gör det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar