fredag 26 februari 2016

Som eld

Anna ska börja gymnasiet till hösten, men framför henne ligger en hel sommar på en ö i skärgården där hennes pappa har ett litet skruttigt hus. Anna älskar att fixa med grejer på huset, ta ut båden och fiska. Hon har inget problem med att vara ensam. 
Till samma ö ska Lollo, som också ska hänga på ön med sin familj – men i deras miljonvilla. Hon ser inte fram emot semestern och smsar konstant med sina kompisar. 

Det dröjer inte länge förrän Anna och Lollo springer på varandra och blir förälskade. För Anna är det inte komplicerat, hon har vetat länga att hon blir kär i tjejer. När Lollo är med Anna är det lätt och härligt - de har så roligt tillsammans. Men när hon kommer hem till sin ytliga familj blir det svårare. Hon vågar inte erkänna att hon är ihop med en tjej, som dessutom bor i ett ruckel och har en halvalkoliserad pappa.


Jag gillar verkligen hur Sara Lövestam porträtterar Anna, Lollo och deras familjer. Karaktärerna är verkliga, som att Annas pappa har problem - visst - men han är ändå en fin pappa till Anna. Och Lollos föräldrar har sina baksidor, men de har gulliga smeknamn på sin dotter och festar till det med sina kompisar. Det känns som att författaren beskriver riktiga personer och att de inte bara är fantasi. Anna och Lollo finns där ute. Och det var väldigt spännande att läsa om deras kärlekshistoria. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar