fredag 19 februari 2016

Dit ljuset inte når

På ett barnhem för länge sedan bor en pojke som heter Johan. Han är liten och smal, och blir mobbad av de andra pojkarna. De är väl avundsjuka för att han får lära sig saker på förmiddagarna istället för att jobba. Det är ett hårt och tomt liv på barnhemmet och en kväll bestämmer sig Johan för att rymma. Men det är svårt att komma undan, hela staden känner igen en barnhemspojke. Så kommer han på en idé. Johan tar av flickornas kläder när de hänger på tork och rymmer iväg som flickan Johanna. 

Samma natt får han som Johanna hos ett teatersällskap som påkläderska. Johan får chansen att leva i en värld av färger och liv. Men hans trygghet bygger på att han fortsätter spela flicka. 

Dit ljuset inte når är otroligt fint skriven. Jag känner som att jag från första sekunden är honom. Annika Thor är verkligen bra på det! Teatermiljön och människorna är väldigt roliga att läsa om och det är otroligt spännande att läsa om hur det ska gå för Johan. Kommer han bli avslöjad och vem var det egentligen som lämnade honom på barnhemmet som bebis?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar