onsdag 4 november 2015

Kråkviskaren - feralerna

Den ödesdigra sommaren för åtta år sedan skedde otäcka, oförklarliga och skrämmande saker i staden Blackstone. Många dog en plågsam död, attackerade av okända, fruktansvärda varelser. Men något gjorde att det onda försvann och livet i staden kunde fortsätta.
Caw är en ensam pojke som lever i en slags koja som han själv har byggt  högt uppe i ett träd i en övergiven park. Hans enda sällskap är kråkorna. På dagen sover han men om natten är han ute och samlar mat. Han minns inte mycket av sina föräldrar utom att mamman en gång när han var riktigt liten tog upp honom ur sängen, förde fram honom till fönstret på sovrummet och knuffade ut honom. Kråkor fångade upp honom. Ända sedan dess har han kunnat kommunicera med kråkor. De förstår honom och han förstår dem.

Ibland uppsöker Caw huset bredvid stadens fängelse där fängelsechefen bor med sin familj. Han spionerar på familjen, särskilt flickan. Hon är så söt och deras liv verkar så bra. Så en dag utlöses ett larm på fängelset. Fångar har rymt. Caw ser hur några mystiska figurer tar sig upp genom en gatubrunn. Fängelsechefen går mot dem och försöker stoppa dem. De attackerar. Flickan kommer springande och försöker hjälpa sin pappa. De har inte en chans. Caw och hans kråkor ingriper och jagar fångarna på flykten.

På så vis blir Caw vän med Lydia. De börjar träffas. Caw berättar för Lydia om spindeln han såg i en dröm för ett tag sedan. Samma spindel var tatuerad på en av de förrymda fångarnas bröstkorg. De börjar forska i vad det kan vara för en spindel. Samtidigt får de mäktiga fiender - fiender som beslutar sig för att Caw och Lydia måste tystas. Än en gång drabbar ondskan Blackstone.

Feraler är förresten människor som kan kommunicera med djur. Det visar sig snart att Caw inte är ensam om att kunna det i staden... Författaren till denna riktigt härligt spännande bok heter Jakob Grey.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar