torsdag 15 oktober 2015

Flickan med glasfågeln


På den gammalmodiga internatskolan Knight's Haddon för Englands rika flickor, går den ryska prinsessan Anastasia. Hon anklagas för att slarva bort sina saker och sedan skylla på andra. Är det någon som vill Anastasia illa på skolan?

Den föräldralösa Edie, som inte längre har ett hem efter att hennes blinda farmor hamnat på ålderdomshem, får i uppdrag av sin arroganta kusin att börja på den dyra skolan. Edie ska låtsas vara en helt vanlig elev, men egentligen är hon tvingad att spionera på prinsessan.

Edie tänker direkt att hon inte hör hemma på fina Knight's Haddon men efter bara några dagar blir det som hennes hem. Och hon vill verkligen inte bli tvingad tillbaka till sin fasters fruktansvärda familj.
När Edie får vänner efter bara ett par dagar och njuter av att spela i skolpjäsen, gör det henne illa till mods. Knight's Haddon blir hennes hem, men det kan när som helst tas ifrån henne.
Samtidigt tar spionuppdraget Edie på förbjudna nattliga promenader genom korridorerna och hon dras mer och mer in i skolans mysterier. Varför har rektorn ett foto på Edies döda mamma? Varför smyger lärarna omkring i elevernas sovsalar? Finns det någon som gömmer Anastasias saker eller håller hon på att bli tokig?Edie är en så himla spännande person att läsa om. Hon känner starkt och vill mycket. Det är jobbig för henne att de vuxna i hennes liv bestämmer helt över henne. De bryr sig inte direkt om att göra vad Edie vill eller mår bäst av. Men det finns en eld i Edie som ingen vuxens regler kan kväva, därför är det alltid spännande att läsa om henne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar